Dyslexie
Binnen de CSG is er een algemeen dyslexiebeleid opgesteld, waarin per vestiging kleine aanpassingen zijn aangebracht. Op iedere vestiging is een aanspreekpunt aanwezig voor leerlingen met dyslexie (dyslexiecoach).
Screening
Aan het begin van het schooljaar wordt er door middel van dossieronderzoek bepaald welke leerlingen in aanmerking komen voor de brugklasdyslexiescreening. Ook kunnen alle leerlingen op verzoek van ouders deelnemen aan de screening.
Nader onderzoek
Als de resultaten op de klassikale screening zwak zijn, wordt er uitgebreider onderzoek gedaan om vast te kunnen stellen of de leerling dyslectisch is. Door het Expertisecentrum wordt uiteindelijk bepaald of dyslexieonderzoek nodig is.
Dyslexieverklaring
Als er sprake is van dyslexie wordt er een dyslexieverklaring opgesteld door het Expertisecentrum. Het hebben van een dyslexieverklaring is onder andere nodig om in aanmerking te komen voor compenserende maatregelen, zoals tijdverlenging of het gebruiken van een hulpmiddel.
Ondersteuning dyslectische leerlingen
In overleg met de leerling en ouders wordt gekeken of er hulpmiddelen, zoals een laptop met bijvoorbeeld voorleesfunctie nodig is. CSG-breed wordt de mogelijkheid geboden om kosteloos gebruik te maken van een licentie van de voorleessoftware SprintPlus. Digitale schoolboeken worden gratis door school verstrekt. Ouders zorgen zelf voor een laptop. Afspraken worden vastgelegd in het digitale leerlingvolgsysteem